0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren? Bel 050 541 2436 of Whatsapp via 06-82910934 of Chat met ons…

Grand Prix Frankrijk 2020

Frankrijk (28 juni 2020)

Na jarenlange afwezigheid stond in 2018 de Franse Grand Prix weer op de kalender. Na een succesvolle editie, waar Max Verstappen als tweede over de finish kwam, staat in 2019 de Grand Prix van Frankrijk opnieuw op het programma. De Grand Prix van Frankrijk wordt verreden op circuit Paul Ricard en staat gepland in het weekend van 23 juni.

De Grand Prix van Frankrijk is een van de oudste autoraces ter wereld. De eerste Grand Prix van Frankrijk werd in 1906 georganiseerd op het Le Mans Circuit. De Grand Prix werd vervolgens in de jaren vijftig aan de Formule 1-kalender toegevoegd en de race vond toen ieder jaar plaats op Franse bodem tot en met 2008. De autoriteiten in Frankrijk maakten dat jaar bekend dat om 'economische redenen' de race niet meer gehouden zou worden in 2009. In 2018 kwam daar echter verandering in met de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk. Dit tot groot genoegen van de vele Franse Formule 1-fans.

Circuit Paul Ricard

Hoewel het circuit van Paul Ricard hypermodern is heeft het circuit een grote historie. Het circuit werd in 1969 gebouwd in Le Castellet, niet ver gelegen van Marseille in Zuid-Frankrijk, door de Franse zakenman Paul Ricard. Paul Ricard startte zijn bedrijf in de drankenhandel en verkocht uiteindelijk zijn bedrijf aan zijn grote concurrent Pernod. Tegenwoordig is het bedrijf nog altijd wereldberoemd onder de naam 'Pernod Ricard'.

Op 19 april 1970 werd het Circuit Paul Ricard geopend en in die tijd behoorde het tot een van de veiligste circuits ter wereld. Met een vliegveld direct naast het circuit is het sindsdien populair onder raceteams om er te komen testen vanwege al deze faciliteiten.

Circuit Paul Ricard organiseerde vele jaren de Grand Prix van Frankrijk. Pas in 1991 kwam daar een einde aan toen de Formule 1 verhuisde naar Magny Cours. Daar werd de Franse Grand Prix gehouden tot en met 2008. Vanaf 2018 wordt de Grand Prix echter weer gehouden in Le Castellet op het 5.8 kilometer lange Circuit Paul Ricard.